Spageti makanan laut ala Thai
Sebenarnya resepi ni diambil dr Harian Metro yang disediakan oleh Chef Abdul Moit...sbb teringin nak buat so klu simpan di blog senang nak cari kan....Jom pakat buat resepi ni nampak mcm sedap
SPAGETI dalam bahasa Itali dikenali sebagai ‘tali kecil’ yang dihasilkan daripada sejenis tepung semolina bersama air. Spageti mengandungi kurang lemak berbanding mi kuning dan sangat sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet. he he he amat sesuai kepada yang dlm mood "on diet".
SPAGETI dalam bahasa Itali dikenali sebagai ‘tali kecil’ yang dihasilkan daripada sejenis tepung semolina bersama air. Spageti mengandungi kurang lemak berbanding mi kuning dan sangat sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet. he he he amat sesuai kepada yang dlm mood "on diet".
Bahannya:
180 gram spageti
10 gram bawang
5 gram serai
5 gram daun selasih
5 gram daun limau purut
10 gram cili padi
5 gram bunga kantan
15 gram udang
15 gram kupang
15 gram sotong
150 mililiter pati tomato
10 mililiter pati tomyam
15 gram lada benggala
10 mililiter sos ikan
Mentega untuk menumis
Comments
Post a Comment